Tips om Aambeien te voorkomen

Aambeien zijn heel natuurlijk en iedereen kan het krijgen zonder dat er een duidelijke reden voor is, desondanks zijn er dingen die je zelf kan doen om Aambeien te voorkomen. In deze post ga ik je wat tips geven om Aambeien te voorkomen.

Tip 1

Vezelrijk voedsel eten is erg belangrijk om Aambeien te voorkomen. Vezelrijk voedsel zorgt ervoor dat je ontlasting wat zachter wordt en je stoelgang wat makkelijker gaat. Je hoeft niet per se speciale producten te gaan kopen, als je genoeg groente en fruit eet dan kom je aan je dagelijks benodigde hoeveelheid vezel. Let wel op dat je niet al te veel vezels eet dat is ook weer niet goed.

Tip 2

Het is altijd belangrijk om naar je lichaam te luisteren. Je lichaam weet het beste wat er moet gebeuren, dus als je naar de WC moet doe het dan ook en houd het niet op. Je ontlasting ophouden zorgt voor veel druk op je darm kanaal en je ontlasting krijgt de kans om hard te worden. Als je van je zelf weet dat je ergens heen gaat waar je niet je behoefte kan doen, probeer het dan te doen voor dat je de deur uitgaat.

Tip 3

Wat heel vaal wordt gezegd is dat je laxerende middelen moet gaan gebruiken als je last hebt van Aambeien. Het tegenovergestelde is waar. Laxerende middelen verstoren het darm werking en kunnen er zelfs voor zorgen dat je klachten gaan toenemen. Vermijd dus het gebruik van dit soort middelen.

Tip 4

Drink veel water, heel veel water. Water drinken wordt om meerdere redenen aangeraden en helpt ook om Aambeien te voorkomen. Water zorgt ervoor dat je spijsvertering meter opgang wordt en je stoelgang soepeler verloopt.

Tip 5

Pers nooit te hard en veeg altijd voorzichtig af na het het ontlasten en gebruik altijd zacht toilet papier of het liefst nat toilet papier of een washandje.

Tip 6

Zorg dat je een gezond leeft. Beweeg voldoende en zorg dat je op gewicht blijft, er bestaat een relatie tussen overgewicht en Aambeien.